2008. november 30., vasárnap

Vasárnap
















Főzni ma nem kellett igy délelőtt jól esett egy kis séta a hegyen, a hó még tartja magát,sok volt a sielő, főleg a sifutók. Fájt egy kicsit a szivem, pát éve még ilyenkor mi is gyakoroltuk ezt a sportot, de mostanság már nem.A séta is megteszi. Délután viszont varogattam,elkészült egy pár apróság, részben ajándék, részben saját célra . A karácsonyi dolgok varrása ezzel kész.Jövő héten egy részt Irán, másrészt három régen elkezdett munkát fogok folytatni, ill. befejezni.A havat eltakaritottuk, jövő hétre nem igértek.
A képek sorban: karácsonyi teritő, ajándék kisszütyő, ajtódiszek, ajándékkisérők.




2008. november 25., kedd




A nyomok egyenesen előre aztán oldalra, a keritésig aztán vissza.

Havazott




Nálunk is esett, méghozzá nagyon sok, de hegyvidék lévén nem olyan szokatlan. A hóval semmi gond, de a lapátolással már annál inkább egyre nehezebb kettőnknek. Reggel mikor kinéztem ez a kép fogadott, szép nem mondom, de ... a nyomok kb. két éve jelennek meg, érdekes mert nem macska nem kutya , hogy ki, mi hagy ilyen nyomokat ?? a házban van aki rókára esküszik, szerintem nem lehetetlen, de biztosat nem tudunk, mindenesetre szép szabályos egy vonalba megy, akármi is az.Most gyönyörű a természet, hogy kitart e karácsonyig nem tudni.

2008. november 24., hétfő

Foltos hétvége




Vasárnap egy nagyon jó foltos hétvégén voltam, ahol apró karácsonyi dolgokon kivül, egy új tájképkészitési technikát tanultunk K. Edittől. Szeretek megtanulni új technikákat, még akkor is ha hasonlót már tudok, vagy esetleg soha sem fogom alkalmazni. Nem tudom miért de szerintem jó dolog mindig valami ujat tanulni, megismerni. Szerencsére nálunk a csoportban Szirén mindig gondoskodik arról, hogy legyenek ilyesfajta hétvégék.

2008. november 20., csütörtök

Káposztásmegyeri játékok














































Nagyon jó volt a hétvégén ez a mixed-media játék, ahogy Ildi nevezi. Csoda dolgokat próbáltunk késziteni, van ami nekem sikerült van ami nem van ami tetszeni fog van amivel csak barátkozni fogok, de mindenképp hasznos volt. A nagy munkában nem sikerült csak kevés képet késziteni, itt vannak. Sajnos Zsuzsa képeit nem sikerült többszöri próbálkozásra sem letölteni.A mukákat nem tudom személy szerint kik készitették, de biztos mindenki megismeri a magáét.

2008. november 17., hétfő

Minden kezdet nehéz

Annyit olvastam a kedves foltostársak blogjait, hogy nekem is kedvem támadt irogatni, bár én egy rossz iró, rossz levelező vagyok, majd meglátjuk. Ez az első bejegyzésem, a szerkesztéssel, meg a formázással még problémáim vannak,de folyt.köv.