2009. május 31., vasárnap

Az eredeti déli kapu

Itt az eredeti kapu ami még nem égett le,ennek alapján készült az én kapum.

Déli kapu készitése

Én a még le nem égett ép déli kapu varrását vállaltam. Először eléggé problémasnak tünt, de később kialakult a készités menete is, meg az anyagválasztás is. Első menetben papirból megrajzoltam, a háttér üvegpalotáit, meg magát a kapu formáját, azután a háttérházakat varrtam meg, organzából, mert ezek gondolom a kép alapján tiszta üvegcsodák.
A házakat, meg a növényzetet varrtam rá az alapra elsőnek, utána alulról felépitve a kaput .

A kapu talapzatának anyaga kész nyomott mintás anyag,a két felső rész miután tiszta fából volt, annak egy festett bordás zoknianyagot gondoltam ki. A szine igy nem tetszett, ezért kicseréltem sotétebb hatásura.






A végén ez lett belőle,a fehér tetőt pufipasztával csináltam, az uttest szürke vasalható vetex.Az eredeti képen az üvegpaloták tetején reklámtáblák láthatók, meg autók a kapu előtt, de ezt nem tartottam szükségesnek rátenni, a reklámvackokat egyébként sem szeretem, mégha tartozéka is egy épületnek. Különös érzelem engem sem fűzött Dél-Koreához, de azért érdekes volt megvarrni, és utólag azért találtam egy pár csodás képet, amit mindenképp érdemes volt átböngészni.