2009. június 16., kedd

Kaktuszaim

Mostanában nemigen irok, mert ha jön a tavasz akkor kert van minden mennyiségben. Régebben nagy kaktuszgyűjtő voltam, már nem gyűjtöm, csak a régieket gondozom, és ha tönkremegy akkor már nem pótolom. Korábban érdekes, hogy egyik másik csak ritkán hozott virágot, de az utóbbi két évben majdnem mindegyik virágzik, és ezt sajnos az éghajlatváltozásnak tulajdonitom.Nem véletlen, hogy a kaktusz a déli éghajlatokon, meg a sivatagos vidékeken a legszebb. Lehet hogy elérkezünk lassan oda hogy Mo-n is ez az éghajlat lesz az uralkodó? A tudósok ezt bizonygatják, néha hiszem is meg nem is. Mindig volt nagyon meleg nyár nem tul hideg tél,de mostanában a növények azt mutatják, hogy nekik lesz igazuk. Itt vannak a kaktuszok, csak egy részük, a többiről majd még készitek fotót.









Például ez a fehérvirágu korábban ha virágzott is legfeljebb csak egyet, most meg tele van bimbóval, és folyamatosan ontja a gyönyörű virágait. Lehet, hogy ők jobban tudnak valamit az éghajlatról???




4 megjegyzés:

lomaquilt írta...

Nagyon szépek a kaktuszaid! A varjúhájak megeredtek.

mmama írta...

Dixike köszönöm szépen a tanácsot ki próbáltam amit írtál.
Nem enged akkor sem írni, sőt saját magamat sem enged be a saját levelezésembe.
Úgy látszik kénytelen leszek szakemberhez fordulni, csak hááát az fájni fog a zsebemnek. Én csak arra az egy típusú blogokra nem tudok szólni.

hildiko írta...

CSak most találtam erre az oldalra.
Varráshoz szükséges kellékeket (gomb, cipzár, pamut csipke, szalag) tudnék neked adni, jóval a bolti ár alatt. Ha érdekel, küldök fotókat!
Légyszi itt jelezd: hildiko74@gmail.com

Juhizs írta...

Csodás virágok, még egy bimbónak is örül az ember, nemhogy ennyinek.