2009. április 14., kedd

Tavaszi kert


Az ünnepekre gyönyörűen kivirágzott a kert az őszibarack csodás rózsaszinje a tulipánok pirosa, és sárgája disziti most a kertem.



Nem unatkoztam, varrás helyett most kertészkedés, baráti látogatás, és végre egy kis biciglizés volt a proggram.Csodás a természet ilyenkor, mikor szép az idő , nem hideg, nincs szél az éjszakák sem hidegek már, szinte két nap alatt teljes volt a virágzás, kinyilt minden ami még pénteken bimbós volt, nagyon élveztem ezt a három napot.A Duna elég magas, de nincs jele, hogy áradni fog, viszont meglepően szép a viz. Olyan tiszta átlátszó, ami azért meglepő, mert ilyen magas vizállásnál más években eléggé koszos volt, most nem, talán a feljebb /Komárom és környékén/ a megszünt ipari üzemek miatt van.Nagyon szép a Dunakanyar, minden oldalról nézve, régen szeretném megvarrni a tájat innen onnan nézve.Az elhatározás megvan, egyszer megcsinálom.


4 megjegyzés:

Mehike írta...

Gyönyörűek a virágok

Lonci (Győr) írta...

A mi kertünk is pompázik:-)))

Juhizs írta...

Igen, most minden nap öröm kimenni a kertbe (pláne kukkolni a mások, Ti kertjeiteket - is :-)
Imádom a tulipánokat :-)

Lonci írta...

Szia Dixike
Szép az őszibarackfád. Nekünk sajnos a gyümölcsfáink 90 %-a szénné, illetve porig égett a házunkkal együtt (törökbálinti robbanás) Most kezd egy kicsit magához térni a kertünk. A fákat nem pótoltuk, csak egy meggyfát ültettünk, ez volt az unokánk egyik kedvence. Igy a fák virágzása nálunk "hiánycikk", a tiedbe gyönyörködöm.