2009. január 27., kedd

Függőségeim...??

Szera adta a kérdést, hogy mitől, kitől függök? Hirtelen nagyon nehéz megválaszolni, mert a mostani " státuszom" tekintve azt mondhatnám, hogy semmitől, senkitől, a magam ura vagyok , miután megértem a "boldog nyugdijas" éveket, gyerek kirepült, nincs főnök, a férj ennyi idő után megnevelve,dixike kutyim is eltávozott az örök vadászmezőkre/korábban tőle is függtünk, komoly családtag volt/ tehát végül is azt teszem amit akarok, akkor és annyit amennyit akarok, oda megyek ahova kedvem van, szóval látszólag minden rendben egy részt. Igenám, de itt van a szűkös jövedelem, a havi csekkek, a vesekő,...például ezektől nagyon is függ az ember. Régen szerettünk utazni jönni , menni , sielni az ma már nem megy, tehát függésem van a pénztől, meg a fájós térdemtől. Holnap bevonulok az urológiára, már harmadszor, mert az összetört vesekövem nem akar kijönni/ valószinű nagyon szeret és nem hagy el/ október óta ettől függ minden tevékenységem, mert ez egy bomba bármikor görcsölhet, igy hogyan tervezzek előre bármit, tehát bármiről szó van mindig előjön, hogy nem tudom , attól függ, hogy........Tulajdonképpen egyrészt az ember saját maga alakitja ki a függő, vagy nem függőségét, de sok esetben tőlünk teljesen független, hogy alá vagy e rendelve valaminek vagy nem.Az ember fiatal korában ez ugy működik, hogy meg kell próbálni mindenképpen független maradni, de ahogy család lesz ez nem nagyon megy.Munkahely??? na ott sem megy, legfeljebb ha jó a természeted és nem veszel mindent észre, és főleg nem kommentálod.Az én tapasztalatom az, hogy az ember a legfüggetlenebb csak idősebb korában lesz, ha addig ezt módszeresen megteremti, de mint fentebb irtam, ez is viszonylagos.Igazán nagyon független a teljesen egyedül élő ember, se kutya, se macska se férj, se gyerek..stb , na de igy meg érdemes élni???????

2009. január 16., péntek

Terveim?? 2009

Szerikától kaptam a kérdést, hogy milyen terveim, vágyaim vannak 2009-ben. Vágyaim vannak, elsorolni sem tudnám, tervekkel pedig ugy vagyok,hogy régebben is meg mostanában pláne csak nagyon rövid a legközelebbi napokig, legfeljebb egy hónapra tervezgetek. A legnagyobb vágyam egy kisunoka, ez persze nem rajtam múlik, és ahogy múlik az idő ez lehet, hogy csak vágy marad, bár lányom az idén áprilisban végez az egyetemmel remény tehát van, csak félő, hogy akkor jön megint egy kifogás, hogy most gyakorlat, munkahely,világválság stb.Szóval a vágyaimról ennyit. Utazási tervek,? az a múlté, viszont amit minden év elején megfogadok, azt most is megfogadtam, hogy hetente legalább háromszor elmegyek úszni. Januárba még nem voltam...de a jövő héten elkezdem.Olvasással ugy vagyok, hogy azt nem kell tervezni, mert nagyon sokat olvasok, könyvtári tag vagyok, és mindennap egy két órát, de ha olyanom van, hogy nem tudok elaludni, akkor többet is olvasok.Többet szeretnék kiállitásra járni. A varrás ? na ebben a témában rengeteg tervem van, évek óta de valahogy ebben a témában marad a legtöbb dolog csak a tervezés szintjén.Sokszor nem rajtam múlik, mert a csoport ahova járok ad elég sok elfoglaltságot, Irén mindig kitalál valamit amit azután " kötelező " megvarrni. Szeretnék varrni egy charm quiltet 999 darabból, azután egy amisht, és korakot, régebben volt olyan tervem, hogy minden stilusban ami a foltvarrásban van varrok egy-egy munkát, nem tudom mi valósul meg ebből, négy vagy öt munkám már van a többi terv, meglátjuk.Ezeken kivül szeretnék tájképeket varrni Magyarországról, tervezek egy emlék quiltet a volt babysitteres gyerekeimnek, és van még egy két dolog. A legnagyobb kivánság pedig az, hogy sose legyen rosszabb mint eddig volt, és az egészségünk is maradjon még sokáig a kis panaszok szintjén.

2009. január 12., hétfő

A barátság jele

Ugy látszik még mindig a nagyon kezdő blogolók közé tartozom, mert nem megy ugy a feltöltés ahogy annak kellene, de azért sikerült a képet is átcsempészni, az irás lejebb.
Agibótól kaptam ezt az alábbi kis barátság jelet:

Igazából nem is jó szó rá a díj -szóljon, akinek eszébe jut rá jobb kifejezés- inkább jelzés a barátságról és a közelségről, ami legkevésbé értendő földrajzilag. Lényege, hevenyészett fordításban: "Ha blogolsz, hiszel a "proximitásban" a térben, időben és kapcsolatokban való közelségben és teszel is érte. Ezek a blogok különösen varázslatosak. Íróik célja, hogy barátokat találjanak. Nem az anyagiak vagy a hatalom érdekli őket. Reméljük, hogy amikor kibomlik a szalag az üzeneten, még több barátság fog születni. Figyeljünk oda jobban az ilyen blogokra! Add tovább nyolc újabb blogolónak és mutasd meg ezt a leírást is!"Igazából nem is jó szó rá a díj -szóljon, akinek eszébe jut rá jobb kifejezés- inkább jelzés a barátságról és a közelségről, ami legkevésbé értendő földrajzilag. Lényege, hevenyészett fordításban: "Ha blogolsz, hiszel a "proximitásban" a térben, időben és kapcsolatokban való közelségben és teszel is érte. Ezek a blogok különösen varázslatosak. Íróik célja, hogy barátokat találjanak. Nem az anyagiak vagy a hatalom érdekli őket. Reméljük, hogy amikor kibomlik a szalag az üzeneten, még több barátság fog születni. Figyeljünk oda jobban az ilyen blogokra! Add tovább nyolc újabb blogolónak és mutasd meg ezt a leírást is!"

Nyolc blogolónak kellene továbbadni, sokkal többet olvasok de az alábbiaknak azért továbbadom, nem szólok külön én sem ha idetévednek és olvasnak akkor tudják a továbbiakat.

elizaniko, lomaquilt, 36 évi, mártanéni, violini,katafolt, katafa,juhizs

2009. január 9., péntek

Magányos pingvin

Itt egy kedves képem, ez a kis pingvin valakit nagyon vár, párját, vagy a mamáját ki tudja. Patagóniában élnek ezek az u.n magellán pingvinek.Tündéri!

Ihletadó képek

Itt az idő elkezdeni az új quiltünk témájának keresését. Argentináról az ismereteim: Dél-Amerikában van, Peron korszak, és ott van Patagónia ami egy mesés földrész. A képeket nézve ezt elhiszem, ja még a táncok tánca a tangó. Ma hallottam , egy magyar vonatkozásu dolgot, hogy életének jelentős részét ott élte egy magyar grafikus,Szalay Lajos, akinek 100 éves születésnapja alkalmából a Kogart galériában kiállitás lesz. Ez még azért is nagyon érdekes, mert Picasso 1967-ben azt mondta róla, hogy itt a világ második legjobb grafikusa, az első Ő volt, mármint Picasso. Január 15-én nyilik a kiállitás, megnézem.Több mint egy éve készitjük a quilteket , minden alkalommal jön ilyenkor a dili, na nem azért mert csinálni kell, hanem a témák gazdagsága miatt. Ilyenkor számomra nehezen eldönthető, hogy mit??? Annyi de annyi téma van minden országról, és ha az ember talál a szivéhez közel álló témát akkor jön a következő dilemma, hogyan csináljam, milyen technikával, jó lesz igy vagy ugy?? Most szintén ez van , mert téma annyi mint a tenger: tangozó pingvin? de hogy lehet kivitelezni két egymással szemben ölelkező pingvint, vagy a flamingók gyönyörűek, kecsesek, a szinük meg mindenképpen textilre való, vagy vászonra.A jégmorénák Patagóniában lenyűgözőek, széditőek ezek technikája nem is volna nehéz a puffasztó pasztával. Vonzó a tangozó emberpár is, és a La Boca szinei. Van még pár hét lehet filózni, kiváncsi lennék a többiekre, mert eddig minden ország gazdag volt témában, de a mostani nemcsak gazdag, hanem gyönyörű és minden eddiginél szinesebb.Ildi mindig tudja mit választ, de most jól feladta!!!Igy a végén jut eszembe, hogy még van egy téma a Dakar rali aminek nagy része szintén Argentinát érinti, és annak is vannak magyar szereplői. Itt egy pár kép , nem én készitettem, de a szerzői jog miatt ideirom nehogy baj legyen.




















2009. január 4., vasárnap

Rongyozás az ünnepek alatt

Elmultak az ünnepek, itt az újesztendő, semmi fogadalom, ugysem tartom meg, inkább visszagondolok arra, hogy mit is csináltam az elmult két hétben.Főzés vendégség, jövés menés, varrás semmi. Az évek során rengeteg kisebb darab anyag gyült fel, amit kidobni nem, felhasználni kicsi,de valamire csak jó lesz alapon az ember gyűjt csak gyűjt, de valamit tenni kell mert hely az ugye egyre kevesebb. Mariannál láttam a korak techikával készült darabokat, aminek az a lényege, hogy kis darabokból 3x3 5x5 és 3x4 cm-es darabkákat felvarrunk egy alapra, keretezzük és lehet akármekkora munkát késziteni, legfeljebb egy ujabb UFO lesz belőle, de a kosarak, nagy dobozok tartalma átkerül egy kisebb zacsiba,/gondoltam én/Semmi munka ez két nap alatt felvagdosok mindent, lesz hely hurrá!!!
Elkezdtem azután két órán belül nem éreztem sem a nyakamat, sem a csuklómat, ugyhogy a két napi munkából nem lett semmi, de azért egy csomó anyagot igy eltüntettem, illetve kisebb zacsiban várja , hogy feldolgozzam. Pár panelt csináltam már csak keretezni kell , összeállitani. Majd meglátjuk, remélem nem lesz belőle ujabb UFOM.

Képek