2010. június 26., szombat

Ha szombat akkor farmerpiac

Ma ket honapja, hogy Dani megszuletett, ugy hivjuk, hogy Isten ajandeka, mert tenyleg az. Tegnap megkapta az osszes oltasat, hogy miert egyszerre nekem rejtely, itt igy szokas.....Delutan egy kicsit nyugos volt, de semmi tobb. Majus vegetol a belvaros egyik hatalmas parkja szombatonkent atalakul piac van, ahova a Utahi farmerok felhozzak termekeiket, zoldseg, gyumolcs, palantak, viragok, de egyeb sajat keszitesu termekek is vannak. Hasonlo a mi okopiacunkhoz a MOM mellett, csak ez nagyobb es sokretubb. Az elsot elmosta az eso, igy ma miutan Dani jol volt, lementunk mar koran.Lilla megvette a szukseges zoldsegeket, azutan nezelodtunk, mert nemcsak vasarolni lehet, hanem kostolgatni is finom sajtokat, sutiket,salzat , ugyanis mindenfele nacio kepviselve van. Az emberek sokfelek, igy termekeik is.Azonkivul van egy elkeritett resz kutyafuttato,kutyaiskola, zeneszek mindenfele, masszazst lehet igenybevenni, /nyak, hat, talp/olyan ez mint egy nagy nepi osszejovetel, baratok talalkoznak, valamelyik standnal, ebedelnek, beszelgetnek, a gyerekek is jonnek kicsik nagyok. Van egeszsegsator, megmerik a cukrot a vernyomast, a testzsirt, koleszterint, es ajandekba adnak egy nagy szatyrot, hogy az egeszseges elelmiszernek legyen helye.Nagyon sok kover ember van, de en tobb vekony kisportolt embert latok, mert a legtobb az egeszsegesebb elelmiszert vasarolja, a piac forgalma is ezt mutatj Itt mezet arultak, nagyon sokfele mez kaphato.


A gyogynovenyek standja, az is nepszeru, foleg a zsalya, de sok altalam nem ismert gyogynoveny is volt.


Itt kecskesajtot lehett kostolni , venni, volt lagysajt, kemenysajt. kulonfele turo, a kostolni valo van mindenutt az asztalon, az aru amit megveszel, az hatul hutoladakban, onnan veszik elo, ha kered. A kesztyu kotelezo kezzel itt nem nyulnak semmihez.



Palantak, viragok




itt a kutyas terulet, bekeritett, mig az egyik gazdi vasarol a masik kutyazik, egymassal jol elvannak a kutyik





Ha elfaradtal, beulhetsz egy jo nyak vagy hatmasszazsra,vagy talpmasszazsra.Tizenot perc, nem tudom hany dollar, de allitolag nem sok.






Egy kis zenekar, eleg jo country zenet jatszottak.






Magokat arult, meg babot tobbfele lencset stb.








O a sajtos, ugy latszik ez nagyon izlett, mert ketszer is feltettem









Mindenfele humuszt /ez nalunk is kaphato/ kostoltattak, nekem olyan fura ize volt, de nem rossz, ezt felkenik, kis darab nem tudom mire annak is fura ize van, es eloetelkent fogyasztjak.










Salsa arus, a salsa otthon is ismert, szinten eloetelkent kis darab bakettre kenve fogyasztjak. Mindet vegigkostoltam, finom csak nagyon csipos.











Ez a kisfiu szerintem a hegedujevel, tobbet keres szombatonkent mint az arusok, reggel mar tele volt dollarral a hegedutokja, nem is jatszott rosszul.


























Danikamat mindez nem erdekelte, bekesen aludt.














5 megjegyzés:

Lonci írta...

Változatlanul tetszik a képes beszámolód,de az utolsó kép a "díjnyertes" nálam:))

dixike12 írta...

Lonci koszonom, tulajdonkeppen nekem is ez a kedvencem.

lomaquilt írta...

Érdekes lehetett. Az ilyen élmények teszik teljessé a képedet az ottani életről.

Monika írta...

Olvastam a nagymamás fotóról a hozzászólásodat nálam.Majd ha megcsinálod te is,megmutatod ugye? Úgy szeretem látni mások nagymamáját is!!
Addig pedig nagyon jó nagyizást!!!!!

Lonci írta...

Kint vagy még? Mi van veletek, rég nem írtál:(