2010. június 20., vasárnap

Harom het boldogsag!

Igy mulat egy magyar unoka ket honapos koraban!!
A harom het boldogsag kozelebbrol azt jelenti, hogy harom hetig reggel 8-6 oraig csak en vagyok Danival, na meg a ket kutyaval itthon. Lillanak vissza kellett mennie az egyetemre mert az utolso hat het gyakorlatbol nem tudott csak harmat letolteni, mert Daniel kozbeszolt. Diplomat kapott csak egy pecset a legfontossabb hianyzik, a harom het miatt. Nagyon nehez volt neki elhatarozni, hogy folytatja, mert ertheto modon a kisbabajat nehezen hagyta itthon, raadasul szoptatja most mar negy orankent, szinte megoldhatatlannak tunt eloszor ez hogy visszamenjen, de akkor veszitett volna egy evet,es sok mas dolog is problema lett volna. Hosszas beszelgetes utan ugy hatarozott, hogy megprobalja, lefejni a tejet itthon hagyni,esetleg bevittem volna a munkahelyre, ott etette volna, vegul a legjobb megoldas az lett, hogy a fonoke felajanlotta, hogy ketszer naponta hazajohet megszoptatni a babat cserebe tovabb kell maradnia.Kocsival ez nem problema itt, igy ez tortent, es reggeltol delutanig Dani csak az enyem. Mukodik a dolog soha nem sir, beszelgetunk /persze csak en/, de figyel, mosolyog, gogicsel, jar keze laba, szoval egy tunder baba.Furdetem tisztaba teszem dajkalom, setalok vele, nagyon jol megvagyunk. A harom hetbol mar egy eltelt, meg ketto van, de rohan az ido, mar elore erzem, hogy mennyire fog hianyozni, ha hazajovok.Ez a hatranya ha az ember lanya /vagy fia/ messzire koltozik.Igy mostanaban nemigen jarok sehova, meg a varosba sem jutok le, messzebbre meg plane nem, pedig gyonyoru ez az allam az USA legszebbike szerintem, mert csodas a termeszet az egesz allam egy Nemzeti Park, tiszta, nagyon jo a levego ami a nagy sos tonak is koszonheto, meg a hegyeknek ami az egesz allamot korulveszi.Az itt elo emberek vigyaznak is erre, szemet eldobalas az nics, meg a varos forgalmas reszen sem. Igaz, hogy a takaritogep az minden reggel vegigsopri az utcakat, a fuvet allandoan vagjak, a kutyapiszkot felszedik, meg a hegyen az erdoben is.Persze sok ellentmondas is van sokszor nem ertem a mentalitasukat, de ez egy masik vilagresz,sok joval, es sok furcsasaggal , neha butasaggal egyutt. Nehez megszokni peldaul, hogy okos intelligens emberek, kezzel esznek, nem kessel villaval, eloszor fura volt tarsasagban, csak neztem, hogy meg a salatas talba is kezzel nyulnak, viszont a boltokban a felvagotthoz kenyerhez, sonkahoz csak kesztyuvel ernek.Sporolnak a vizzel, mert keves van a vilagban itt Utahban is fogytan a vizkeszlet, viszont a villany ejjel nappal eg, nem fontos eloltani.Szigoruan kulon kell gyujteni a szemetet, az ujrahasznosithato dolgoknak / papir, nylonzacsko, sorosdoboz stb/ kulon kontener van, es csak kimosva szabad beletenni peldaul a konzervdobozt, a vajas , sajtos muanyag dobozokat ez mondjuk helyes, csak nem tudom hova kerul azutan a kulon gyujtott szemet, Ok sem tudjak, de betartjak.Igy elunk itt Salt Lake C-be en meg harom hetig.

7 megjegyzés:

Mehike írta...

Gyönyörű az unokád.Élvezd az ott létet amíg csak lehet

Monika írta...

Tüneményes,édengetnivaló baba!!!!!!-ahogy az én unokám mondja a húgáról.:)

Juhizs írta...

Nagyon aranyos ez a baba, Te meg valószínűleg életed egyik legcsodásabb időszakát éled :-)

lomaquilt írta...

Nagyon tündéri a kis Danika! lehet, hogy még jót is tesz mindkettőtöknek, hogy együtt vagytok. Szépen fejlödik. Ez a legszebb kor talán. (kivéve mikor nem sir hosszan!)

Trudi írta...

Csodás lehet az unokáddal együtt! Nagyon helyre kis legényke.

Nóra írta...

Szépen cseperedik Danika, nagyon szép kisbaba!Valóban nagy boldogság, hogy vele lehetsz és az is,hogy ilyen jó Nagyija vagy!

Lonci írta...

Használj ki minden percet, mert nagyon gyorsan elszállnak ezek az idők. Danika változatlanul imádni való, öröm lehet vele babázni:)))
Beszámolód nagyon érdekes:)