2008. december 21., vasárnap

Körkérdés: a legemlékezetesebb karácsonyi ajándék

Komorkától kaptam ezt a kérdést: mi a legemlékezetesebb karácsonyi ajándék? Hirtelen igy nem is tudom megmondani, mert sok volt ami emlékezetes volt, sok volt amit már elfelejtettem.Ajándékként nem tudom megmondani mi volt a legkedvesebb, nálunk az ajándékozás igazán akkor volt ünnep, mikor a gyerekünk még kicsi volt, és minden meglepetés volt amit kapott annyira tudott mindennek örülni.Mindig nagy plafonig érő fánk volt ebben az időben.Szépek voltak és boldogok azok a karácsonyok, mikor még együtt volt a család, mindig nálunk jöttünk össze nagyszülők, testvérek,unokatestvérek. Sajnos mára ketten maradtunk a férjemmel, mert lányunk a föld másik felére ment férjhez, unokatestvérek, nagyszülők, testvérek meghaltak, sajna ez az ember életében előbb utóbb bekövetkezik.Az én testvérem az idén halt meg, igy a sógorom is egyedül maradt, idén tehát csak hárman leszünk az asztalnál. Jövőre ki tudja??,Nagyon szép karácsonyok voltak, akkor is mikor összeházasodtunk, és nem volt még lakásunk, össze vissza laktunk igy karácsonykor felvettük a hátizsákot, túracipőt és irány a hegyek, legtöbbször Nagyhideghegyen karácsonyoztunk, szerényen szegényen, de gyönyörűen.Én az ötvenes években voltam kisgyerek, de ezekről a karácsonyokról nem is irok, mert azt a legjobb elfelejteni, és el is felejtettem. Felnőtt koromtól viszont csak szép karácsonyok voltak, tulajdonképpen tavaly voltunk először egyedül, a hugom akkor már nagyon beteg volt, az idén hárman leszünk. Van kamera és ilyenkor előjön a föld másik feléről a gyerek is. Ezt is meg lehet szokni, ha igy alakul az élet.Tulajdonképpen a boldogság nem is ezen, meg a pénzen múlik, hanem, hogy te magaddal és a családoddal békében légy, akkor még a távolság sem számit, de még az egyedüllét sem.Volt mikor 15-en is ültünk az asztalnál, jókat nevettünk boldogok voltunk. Azután egyre kevesebben lettünk, idén már csak hárman leszünk, még mindig szeretetben, azután előbb utóbb ez a szám is kisebb lesz.Sohasem vettünk nagy ajándékokat, mindig azt ami egy egy családtag egyéniségére jellemző, a gyerekek kaptak inkább vett játékokat, a felnőttek apróságokat, és jó volt igy. Ennyit tudok a karácsonyról irni, nekem a családhoz kötődő ünnep elsősorban, még most is.Tovább adom a kérdést: mmamának

5 megjegyzés:

Körmi írta...

Szálljatok le, szálljatok le
karácsonyi angyalok!
Zörgessetek máma este
minden piciny ablakot!
Palotába és kunyhóba
nagy örömet vigyetek,
Boldogságos ünnepet!
Körmi

Körmi írta...

Ránk virradt reggele
Az újév napjának,
Aranyat, ezüstöt,
Vasat a gazdának.

Fillérje ezüstből,
Forintja aranyból,
Csak az egészsége,
Csak az legyen vasból!

Búék!

lomaquilt írta...

Boldog Újévet kivánok itt is!

Lonci (Győr) írta...

Boldog új évet kívánok Neked, Párodnak és a még veletek lévő családtagnak. Csereberén jártam gombokat találtam, van -e még belőle?

Lonci (Győr) írta...

Ez volt ami rímelt, természetesen babakelléked ha van még, akkor az érdekel, ha megírod, milyen színben kellenek anyagok, akkor válogatok a készletemből.